Προϊόντα της εταιρίας Bonpet
    Αμπούλα Αυτόματης Πυρόσβεσης
   Φορητό Σπρέϋ Κατάσβεσης
  Μόνιμη Εγκατάσταση
Βασικά Χαρακτηριστικά
Αποτελεσματικότητα
Ασφάλεια
Διάρκεια Ζωής

Τοποθέτηση
      Φωτογραφικό Υλικό

Χρήση 
 


ΧΡΗΣΗ

Η ΑΜΠΟΥΛΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ BONPET ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΣΒΗΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΜΙΑΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕ-ΣΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΦΩΤΙΕΣ ΚΛΑΣΗΣ Α ( 8 κυβ.μ. χώρου) ΚΑΙ ΚΛΑΣΗΣ Β (καιγόμενη επιφάνεια 44x44 εκ.)

Την αυτόματη πυροσβεστική αμπούλα BONPET μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε με τρεις τρόπους:

ΣΒΗΣΙΜΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Σε περίπτωση πυρκαγιάς σε κλειστό χώρο, αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία του χώρου και κατά συνέπεια και η θερμοκρασία του υγρού της αμπούλας BONPET . Το υγρό εξ` αιτίας της θερμοκρασίας δημιουργεί αέριο. Σε θερμοκρασία υγρού 85 ± 5 ° C δημιουργείται αρκετή πίεση, η οποία προκαλεί σκάσιμο της γυάλινης αμπούλας και χύσιμο του υγρού στην φλεγόμενη επιφάνεια. Έτσι προκαλείται πνίξιμο της φωτιάς και ελευθερώνεται διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο κρυώνει την επιφάνεια. Στο χυμένο υγρό δημιουργείται ένα λεπτό στρώμα θειικού άλατος, το οποίο προστατεύει την επιφάνεια από την επανάληψη της πυρκαγιάς.


ΣΒΗΣΙΜΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΜΕ ΠΕΤΑΜΑ ΤΗΣ ΑΜΠΟΥΛΑΣ

Σε περίπτωση πυρκαγιάς, που προκαλείται σε χώρο με παρών κόσμο, η αμπούλα BONPET μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί από το φορέα και να πεταχτεί στον τοίχο πάνω ή δίπλα από την φωτιά. Η γυάλινη αμπούλα σπάει, το υγρό εξ` αιτίας της θερμοκρασίας πνίγει τη φωτιά, δημιουργείται διοξείδιο του άνθρακα και ένα λεπτό στρώμα θειικού άλατος.


ΣΒΗΣΙΜΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΜΕ ΠΕΤΑΜΑ ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ ΥΓΡΟΥ BONPET ΜΕ ΝΕΡΟ

Σε δοχείο με 8 λίτρα νερού σπάμε την αμπούλα BONPET και έτσι δημιουργούμε ένα υγρό, πολύ αποτελεσματικό για σβήσιμο πυρκαγιάς. Το μείγμα νερού με 6% υγρού BONPET είναι 20 φορές πιο αποτελεσματικό για σβήσιμο της πυρκαγιάς απ` ότι το νερό.

 

 

ΑΡΧΗ | Η ΑΜΠΟΥΛΑ BONPET | ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ | ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΔΟΚΙΜΩΝ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | F.A.Q.
BONPET® Greece Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος Ελλάδος και Κύπρου
Bonpet Systems Greece Λ. Χερσονήσσου, ΤΚ 70014 Τ.Θ. 156 Κρήτη