Προϊόντα της εταιρίας Bonpet
    Αμπούλα Αυτόματης Πυρόσβεσης
   Φορητό Σπρέϋ Κατάσβεσης
  Μόνιμη Εγκατάσταση
Βασικά Χαρακτηριστικά
Αποτελεσματικότητα
Ασφάλεια
Διάρκεια Ζωής

Τοποθέτηση
      Φωτογραφικό Υλικό

Χρήση 
 


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΜΠΟΥΛΩΝ BONPET

•  Θέση τοποθέτησης της πυροσβεστικής αμπούλας BONPET

Η αμπούλα τοποθετείται πάντα στον τοίχο σε οριζόντια θέση, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνετε στη θέση των αυλακώσεων (η αμπούλα πρέπει να σφηνώνεται από πάνω) και σε απόσταση 10 cm από την οροφή. Το μέγιστο ύψος της οροφής, για την τοποθέτηση, πρέπει να είναι 2,5 m . Οι αμπούλες, στον αριθμό που καθορίζεται σε σχέση με το μέγεθος του χώρου, τοποθετούνται κοντά στις πιθανές εστίες φωτιάς δηλαδή πάνω από πηγές θέρμανσης ή ηλεκτρικές συσκευές.

 

•  Που πρέπει να τοποθετείται η αμπούλα BONPET ;

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και τοποθετήστε σωστά την αμπούλα, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία. Δεν πρέπει να τοποθετηθεί λανθασμένα η αμπούλα BONPET διότι η απόδοσή της θα είναι επαρκής.

•  Τοποθέτηση της αμπούλας BONPET στο λεβητοστάσιο

Η αμπούλα BONPET μπορεί να τοποθετηθεί σε γειτονικό τοίχο της πόρτας του καυστήρα ή του καυστήρα λαδιού (το ύψος τοποθέτησης να είναι 2 μ. ή λίγο περισσότερο) ή στο ταβάνι.

•  Τοποθέτηση της αμπούλας σε κουζίνα που χρησιμοποιείται φωτιά

Η αμπούλα BONPET τοποθετείται κοντά στην πηγή της φωτιάς όπου υπάρχει ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς (βραστή-ρας, φούρνος κτλπ). Η αμπούλα BONPET τοποθετείται τουλάχιστον 60 εκ. πάνω από τον φούρνο ή όσο γίνεται πιο κοντά στον αποροφητήρα, πάνω από τον φούρνο για να αποφευχθεί ζημιά στην αμπούλα κατά το μαγείρεμα.

•  Επιπλέον σημεία τοποθέτησης της αμπούλας BONPET

Στην περίπτωση πολυώροφου κτιρίου συνι-στάται να τοποθετείται επαρκής αριθμός αμπουλών στο ταβάνι ή τους τοίχους του κλιμακοστασίου. Ο στόχος είναι να αποφευχθεί η εξάπλωση της φωτιάς από τον ένα όροφο στον άλλο.

•  Τοποθέτηση της αμπούλας BONPET σε γραφεία, αποθήκες και εργοστάσια

Οι παραπάνω οδηγίες θα πρέπει γενικά να εφαρμόζονται και στην τοποθέτηση σε γραφεία, αποθήκες και εργοστάσια. Ο αριθ-μός των αμπουλών εξαρτάται από τη χρήση του κτιρίου και από τα είδη που περιέχει.


Για χρήση με πέταμα πρέπει η αμπούλα να τοποθετηθεί έτσι, ώστενα μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα από τον φορέα και συγχρόνως έτσι, ώστε να είναι προφυλαγμένη από πιθανές κακώσεις.

ΤΑ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΑ ΜΕΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

Σαν καθοδήγηση για την αποτελεσματική τοποθέτηση των αμπούλων BONPET , σε συγκεκριμένο χώρο και σε επαρκή αριθμό ανάλογα με την σημαντικότητα του χώρου, ισχύουν οι παρακάτω εμπειρικοί κανόνες:

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ

ΔΩΜΑΤΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
1 κομμάτι / 4 m ², 1 κομμάτι επιπλέον για την κουζίνα

ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ
1 κομμάτι κάθε δύο μέτρα

ΚΟΥΖΙΝΑ
1 κομμάτι σε κάθε απορροφητήρα και μερικά ακόμα σε μέρη εκτεθειμένα σε κίνδυνο (ειδικά εκεί, όπου βρίσκονται μεγάλες ποσότητες ζωικών λιπαρών, και αυτά συνήθως βρίσκονται κοντά σε εστίες φωτιάς λόγω μαγειρέματος)

ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Στις σύγχρονες κλινικές και στα νοσοκομεία είναι υποχρεωτικοί οι ψεκαστήρες νερού ( sprinkler ), η εγκατάστασή τους όμως σε παλαιότερα κτίρια πολλές φορές μόλις που είναι δυνατή και για τον ιδιοκτήτη σημαίνει μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. Σε τέτοιες περιπτώσεις η BONPET παριστάνει την καλύτερη λύση:

ΜΙΚΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
1 κομμάτι / 4 m ²

ΜΕΓΑΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
2 κομμάτια / 4 m ²

ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ
1 κομμάτι κάθε δύο μέτρα

ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
1 κομμάτι / 4 m ²

ΚΟΥΖΙΝΑ
1 κομμάτι / 4 m ², 1 κομμάτι σε κάθε πέρασμα, επιπλέον προφύλαξη γύρω από τη συσκευή μαγειρέματος

ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟ
2 κομμάτια / 4 m ²

ΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
2 κομμάτια / 4 m ², 1 έως 2 κομμάτια πάνω από τη δεξαμενή καυσίμων

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Στην Ιαπωνία η BONPET είναι υποχρεωτική σε όλα τα μικρότερα πλεούμενα, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για ψαρόβαρκα ή σκάφος αναψυχής. Σαν βασική προφύλαξη εγκαθίσταται στο μηχανοστάσιο των πλεούμενων. Έτσι αυτό μετατράπηκε, και όχι επίτηδες, σε ˝ χώρο BONPET ˝. Η BONPET , η οποία είναι πολύ αποτελεσματική για πυρκαγιές σε ηλεκτρικές συσκευές και για πυρκαγές καυσίμων και λαδιών, είναι το καταλληλότερο πυροσβεστικό μέσο για τέτοιους χώρους. Ο αριθμός των τοποθετημένων αμπούλων BONPET πρέπει να είναι καλά μελετημένος και καλά σχεδιασμένος. Για πυρκαγιές σε ηλεκτρικές συσκευές πρέπει να ξέρουμε ότι η BONPET λειτουργεί σαν σπρέυ, το οποίο δεν προκαλεί σπινθήρες η βραχυκυκλώματα στις συσκευές. Επίσης είναι ιδανική αντικατάσταση των υδάτινων ψεκαστήρων ( sprinkler ) στα μεγάλα πλοία. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΥΝΑΜΗΣ 1 έως 2 κομμάτια / 4 m ², εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου.

ΜΙΚΡΟ ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟ
1 do 2 κομμάτια / 4 m ²

ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟ
2 έως 6 κομμάτια, εξαρτάται από το μέγεθος και τον τύπο της μηχανής (βενζίνης / diesel )

ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ ΚΑΜΠΙΝΑ
1 κομμάτι / 8 m ² (ο αριθμός των αμπούλων μαγαλώνει σε υπερβολικό εξαερισμό ή ρεύμα αέρος)

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

ΚΟΥΖΙΝΑ
1 έως 2 κομμάτια / 4 m ²

ΜΙΚΡΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑΣ
1 κομμάτι για στάνταρ συσκευή (4 μάτια)

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑΣ
2 κομμάτια για μεγαλύτερη συσκευή (πάνω από 4 μάτια)

 

 

Επόμενη Σελίδα >


ΑΡΧΗ | Η ΑΜΠΟΥΛΑ BONPET | ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ | ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΔΟΚΙΜΩΝ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | F.A.Q.
BONPET® Greece Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος Ελλάδος και Κύπρου
Bonpet Systems Greece Λ. Χερσονήσσου, ΤΚ 70014 Τ.Θ. 156 Κρήτη